Granola
Om ni undrar vad som händer i köket så har jag
svängt ihop lite granola. För er som inte vet vad det
är så kan jag berätta att det är ugnsrostad müsli.
Supergott med färsk frukt eller bär, med fil, yohurt
eller sojamjölk.
Grundrecept
8 dl havregryn (jag brukar även blanda i lite rågflingor)
2 dl kruskakli eller vetekli
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl kokos
2 dl grovhackade nötter ( välj dina favorit nötter. Kan uteslutas vid nötallergi)
1 nypa salt
Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke.
I en kastrull, blanda
2 dl vatten
1 dl solrosolja
1 dl honung
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
Värm blandningen i kastrullen, men låt det ej koka upp.
Häll vätskan över de torra ingredienserna, blanda väl.
Sprid ut blandningen på två plåtar med bakplåtspapper.
Rosta i 175°C i 30 min. Blanda minst 3 ggr, det bränns
väldigt lätt så håll koll! När granolan har svalnat kan
man tillsätta torkad frukt eller bär. Supergott! ♥
Kommentarer
Trackback