Baka
Sitter och funderar på om jag ska gå upp lite extra
tidigt imorgon och baka mitt bröd.
Ni som har smakat det vet att det är såå gott!
Det är något speciellt att gå upp vid sju tiden och ställa
sig och baka. Om man kan kalla det att baka?
Det är nämligen så enkelt, bara att blanda alla ingredienser,
och in i ugnen.. Ingen jäsning, ingen knådning.
Kanske ska baka två limpor när jag ändå är igång?
Så kan jag ta med en till Stockholm, pluspoäng till mig från syster.
E f t e r s o m j a g ä r s å s n ä l l s å f å r n i r e c e p t e t ♥
1 dl torkade tranbär eller russin
½ dl vetegroddar
1 dl helt linfrö
2 dl fiberhavregryn
1 dl krossad råg
6 dl fullkorns dinkel
2 msk kanel
2 nypor salt
2 tsk bikarbonat
5 dl lättfil (gott med hallon/blåbär)
1 dl pumpafrön (går att utesluta)
Blanda alla torra ingredienser väl. Rör i filen.
Smörj sedan en limpform med lite olja.
Grädda i den nedre delen av ugnen på 175°
i ca 1½ timme.
Kommentarer
Postat av: Marta
världens godaste bröd!
Trackback